فهرست مطالب

فصلنامه اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی
پیاپی 24 (زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم عباسی سیه جانی، فرهاد فرحوش، حمدالله کاظمی اربط، محمدباقر خورشیدی بنام صفحات 353-364
    به منظور بررسی اثر تنش کمبود آب بر خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد دانه رقم آرماویرسکی آفتابگردان، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار، در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تنش کمبود آب در پنج سطح (50D1=، 100D2=، 150D3=، 200D4= و 250D5= میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) بودند. نتایج تجزیه های آماری نشان داد که عملکرد دانه در تیمارهای آبیاری به ترتیب از D1 تا D5 معادل 5486، 4480، 3080، 2460 و 2260 کیلوگرم در هکتار برآورد شدند. افزایش شدت تنش کمبود آب باعث کاهش معنی دار عملکرد دانه، درصد روغن، وزن صد دانه، تعداد دانه در طبق، وزن خشک بوته، قطر ساقه و طبق، شاخص سطح برگ، محتوای نسبی آب برگ، محتوای کلروفیل برگ و افزایش تعداد روزنه در واحد سطح اپیدرم پشتی برگ و مقاومت روزنه ای شد. در عین حال، اختلاف بین D1 و D2 فقط در وزن 100 دانه، درصد پوکی و تعداد دانه در طبق معنی دار بود. با توجه به ماهیت این صفات که پس از گلدهی و تلقیح افزایش یابند می توان پیشنهاد کرد که آبیاری های اولیه در رقم آرماویرسکی تا مرحله گلدهی بر اساس تبخیر 100 میلی متری و آبیاری های بعد ی بر اساس 50 میلیمتر تبخیر انجام گیرن د تا از کاهش معنی دار صفات فوق الذکر جلوگیری و عملکرد دانه نیز افزایش یابد.
    کلیدواژگان: آفتابگردان، تنش آب، درصد روغن، عملکرد دانه
  • مهسا اشکاوند، محسن رشدی، جواد خلیلی محله، فرزاد جلیلی، آرش حسینپور صفحات 365-376
    به منظور بررسی تاثیر قطع آبیاری و مصرف کودهای زیستی و شیمیایی نیتروژنه بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانه ای هیبرید سینگل کراس 704 آزمایشی در سال زراعی 89-1388 به صورت طرح اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی ساعتلوی استان آذربایجان غربی اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی به ترتیب شامل قطع آبیاری در مرحله ساقه رفتن، در مرحله ظهور گل آذین، در مرحله دانه بندی وآبیاری نرمال بودند. آبیاری به عنوان فاکتور اصلی در چهار سطح I1، I2، I3 و I3 به ترتیب شامل قطع آبیاری در مرحله ساقه رفتن، در مرحله ظهور گل آذین، در مرحله دانه بندی و عدم قطع آبیاری در کرت اصلی قرار گرفتند. عامل فرعی مشتمل بر کاربرد کود زیستی و شیمیایی در سه سطح شامل F1، F2 و F3 به ترتیب تلفیق کود زیستی نیتروکسین + مصرف 50 درصد کود اوره توصیه شده و تلفیق کود بیولوژیک نیتراژین+ مصرف 50 درصد کود اوره و عدم مصرف کود زیستی و مصرف 10 درصدکود اوره در کرت های فرعی قرار گرفتند. جدول نتایج تجزیه واریانس صفات نشان داد که سطوح مختلف آبیاری بر تمامی صفات اثر معنی داری داشتند. همچنین، کاربرد تلفیقی کودهای زیستی و شیمیایی نیتروژنه اثر معنیداری بر تعداد دانه در بلال، وزن صد دانه و عملکرد دانه نشان دادند. بیشترین عملکرد دانه در تیمار عدم قطع آبیاری و تیمار تلفیق کود زیستی نیتراژین + 50 درصد کود اوره 11100 کیلوگرم در هکتار مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: ذرت، کود بیولوژیک، قطع آبیاری، نیتروکسین و نیتراژین
  • آتنا رحمانی، مجید نصرالله الحسینی، سعید خاوری خراسانی، ابوالقاسم خلیلی طرقبه صفحات 377-388
    این پژوهش با توجه به اهمیت ذرت شیرین به عنوان یک محصول غذایی جدید و به منظور بررسی برخی خصوصیات مهم مورفولوژیکی و عملکرد ارقام ذرت شیرین و یک رقم فوق شیرین، در سال زراعی 1389 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اجرا گردید. طرح آزمایشی مورد استفاده فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار بود. تیمارهای آزمایشی شامل الگوی کاشت در سه سطح (کاشت یک ردیف در روی پشته(کشت مرسوم)، کاشت دو ردیف روی پشته به فاصله 20 سانتی متر از یکدیگر و کاشت یک ردیف کف جوی) و ارقام ذرت شیرین و فوق شیرین در 4 سطح (3 رقم ذرت شیرین Chase، Temptation وKSC403su و یک رقم ذرت فوق شیرین Challenger) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اختلاف بین هیبریدهای ذرت شیرین در صفات عمق دانه، عملکرد دانه قابل کنسرو و شاخص برداشت بلال معنی دار بود. همچنین، نتایج نشان داد که الگوهای مختلف کاشت از نظر صفات مورد بررسی شامل تعداد کل برگ، تعداد برگ بالای بلال اصلی، قطر ساقه، قطر بلال، عمق دانه، عملکرد دانه قابل کنسرو و عملکرد علوفه تر تفاوت معنی داری با همدیگر داشتند، به طوری که این صفات در الگوی کاشت دو ردیف روی پشته بیشترین میانگین را به خود اختصاص دادند. بر این اساس، حداکثر عملکرد دانه قابل کنسرو در الگوی کاشت دو ردیف روی پشته متعلق به رقم Challenger با متوسط 25/76 تن در هکتار و بیشترین عملکرد علوفه تر در الگوی کاشت یک ردیف کف جوی و متعلق به رقم Chase با میانگین 48/6 تن در هکتار به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد، بالاترین شاخص برداشت بلال متعلق به رقم Chase بود. براساس نتایج، الگوی کاشت دو ردیف ذ رت روی پشته و رقم Challenger با تولید بیشترین عملکرد دانه قابل کنسرو جهت توسعه کشت ذرت شیرین در منطقه میتواند استفاده شود.
    کلیدواژگان: ذرت شیرین، روش کاشت، عملکرد دانه قابل کنسرو، صفات زراعی
  • بیتا سهیلی، مهدی مین باشی، داود حسن پناه، نسرین رزمی صفحات 389-404
    شناسایی علف های هرز مزارع جو آبی به عنوان اساسی ترین اقدام در مدیریت علف های هرز این محصول محسوب می شود. بر اساس سطح زیر کشت و مساحت مزارع جو آبی درشهرستان های استان اردبیل طی 6 سال زراعی (در سال های 1379تا 1385) تعداد 46 مزرعه انتخاب و طبق روش توماس با انداختن کادر تعداد علف های هرز به تفکیک جنس و گونه در هر کادر در مزارع مورد نظر مشخص شد. با استفاده از روابط موجود تراکم (تعداد در واحد سطح)، فراوانی و یکنواختی هر گونه به دست آمد. در هر مزرعه طول و عرض جغرافیایی و ارتفاع از سطح دریا برای مکان مورد اندازه گیری توسط دستگاه GPSثبت شد. با استفاده از این اطلاعات نقشه پراکنش علف های هرز مزارع جو آبی استان اردبیل در محیط GIS تهیه گردید. نتایج نشان داد که در مزارع جو آبی استان اردبیل 44 گونه علف هرز وجود دارند. پهن برگ های مزارع جو آبی استان اردبیل به ترتیب غالبیت شامل: بی تی راخ (Galium tricurnatum)، شاه تره (Fumaria vaillantii) و تربچه وحشی (Raphanus raphanistrum) بودند، باریک برگ های غالب مزارع جو آبی استان اردبیل به ترتیب اهمیت گونه های یولاف وحشی (Avena fatua) و چاودار (Secale cereale) بودند. علاوه بر این، مهمترین رستنی های مزاحم قبل از برداشت جو در استان اردبیل را پیچک صحرایی (Convolvulus arvensis) و کنگر وحشی (Cirsium arvense)تشکیل می دهند.
    کلیدواژگان: باریک برگ، پهن برگ، علف هرز، GPS، GIS
  • مهرداد متین فر، مسعود متینفر، مهسا مهجور، امیرحسین شیرانیراد، رسول محمدی صفحات 405-414

    به منظور بررسی واکنش عملکرد و اجزای عملکرد دانه سه رقم بهاره کلزا به تراکم های مختلف بوته، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی90-89 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین اجرا گردید. در کرت های آزمایشی چهار پشته به طول شش متر و فاصله دو پشته از یکدیگر 60 سانتی متر در نظر گرفته شد. کشت در تاریخ دوم اسفند ماه به صورت خشکه کاری و دستی انجام گرفت. عملیات زراعی از قبیل مصرف کود، سموم علف کش، آفت کش و آبیاری در مزرعه به صورت متداول انجام گردید. ارقام بهاره کلزا در سه سطح شامل: Hayola401، RGS003 و Sarigol و تراکم بوته در سه سطح شامل: 60، 80 و 100 بوته در متر مربع بودند. در انتهای دوره رشد، صفات تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه، عملکرد دانه و درصد روغن اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان دادند که تیمار تراکم بوته و رقم اثر معنی داری بر تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه و عملکرد دانه داشتند. اثر متقابل تراکم بوته و رقم بر تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین و عملکرد دانه معنی دار گردید. رقم Hayola401 بیشترین تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه و عملکرد دانه را به خوداختصاص داد. در سه رقم مورد آزمایش، بیشترین مقدار عملکرد دانه در تراکم 80 بوته در متر مربع به دست آمد که با افزایش تراکم از 80 به 100 بوته در متر مربع از تعداد خورجین در بوته، تعداد دانه در خورجین، وزن هزار دانه و عملکرد دانه کاسته شد. این آزمایش نشان داد که بیشترین عملکرد دانه کلزا با میانگین 1918/5 کیلوگرم در هکتار از رقم Hayola 401 در تراکم 80 بوته در متر مربع حاصل گردید.

    کلیدواژگان: ارقام، تراکم بوته، درصد روغن، عملکرد دانه، کلزا
  • کوروش اسکندری زنجانی، امیرحسین شیرانیراد، امین مرادی اقدم، توفیق طاهرخانی صفحات 415-428

    به منظور بررسی اثر کاربرد سالیسیلیک اسید در شرایط تنش شوری بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گیاه دارویی درمنه (Artemisia annua L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 90-1389 در منطقه زنجان به اجرا درآمد که در آن عامل شوری در چهار سطح شامل صفر (شاهد بدون شوری)، 4، 8 و 12 دسی زیمنس بر متر و عامل سالیسیلیک اسید در دو سطح عدم کاربرد (شاهد) و مصرف 5/0 میلی مولار بودند. صفات اندازه گیری شده شامل ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی در بوته و عملکرد سرشاخه های گلدار به عنوان صفات مورفولوژیک و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در برگ، غلظت پرولین و محتوای کلروفیل به عنوان خصوصیات فیزیولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که تنش شوری موجب کاهش ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی در بوته، عملکرد سرشاخه های گلدار و محتوای کلروفیل و کاربرد سالیسیلیک اسید در هر دو شرایط تنش و بدون تنش شوری، سبب بهبودی صفات مورد اشاره گردید. تنش شوری فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز و تجمع پرولین را در برگ افزایش داد و کاربرد سالیسیلیک اسید هم در شرایط بدون تنش و هم در تنش شوری موجب کاهش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان مذکور و تجمع پرولین با اثر کاهشدهندگی اثرات تنش شوری گردید.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، پرولین، تنش شوری، سالیسیلیک اسید، کاتالاز
  • جواد محمودی، مهرداد یارنیا صفحات 429-449
    این بررسی به منظور ارزیابی اثر مصرف سولفات روی در مراحل متفاوت رشدی ذرت شیرین با غلظت های مختلف آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط آب و هوایی تبریز، در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل نحوه مصرف سولفات روی در هفت سطح، عدم مصرف عنصر روی (شاهد)، مصرف خاکی، محلول پاشی درمرحله 6-8برگی، محلول پاشی درمرحله ظهورتاسل (گل تاجی)، محلول پاشی درمرحله پرشدن دانه، محلول پاشی درهرسه مرحله، مصرف خاکی توام با محلول پاشی درهرسه مرحله به عنوان عامل اصلی و مقادیر مختلف محلول پاشی و مصرف خاکی روی در 3 سطح شامل: محلول پاشی با غلظت 3، 5 و 7 در هزار سولفات روی (مصرف خاکی به مقدار 15،25 و 35 کیلوگرم در هکتار) به عنوان عامل فرعی بودند. با توجه به نتایج به دست آمده از این بررسی، بالاترین مقدار صفات مرتبط با تولید دانه با محلول پاشی درهرسه مرحله و مصرف خاکی توام با محلول پاشی درهرسه مرحله به دست آمد. در این شرایط افزایش عملکرد دانه خشک و بلال عموما بیش از 50 درصد بودند. بیشترین مقدار تولید دانه در شرایط محلول پاشی با غلظت 5 در هزار سولفات روی (مصرف خاکی به مقدار 25 کیلوگرم در هکتار) حاصل شد. مصرف سولفات روی منجر به افزایش محتوای این عنصر در دانه های تولیدی گردید. میزان این افزایش بیش از 100 درصد بود، لذا با مصرف روی علاوه بر این که عملکرد دانه و بلال ذرت شیرین افزایش قابل ملاحظه ای یافت، کیفیت محصولات تولیدی نیز ارتقا پیدا کرد.
    کلیدواژگان: ذرت، روی، محلول پاشی، غلظت، مرحله رشدی
  • سبحان محضری، محمدعلی باغستانی، امیرحسین شیرانیراد، مرتضی نصیری، محسن عمرانی صفحات 441-454
    به منظور بررسی تاثیر تلفیق کونوویدر و علف کش بر کنترل دو علف هرز مهم مزارع برنج و اثر آن بر برخی صفات زراعی برنج، آزمایشی در سال 1389 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه موسسه تحقیقات برنج کشور معاونت مازندران (آمل) اجرا شد. عامل اصلی در سه سطح کنترل مکانیکی شامل: عدم کاربرد کونوویدر، یک بار کونوویدر و دوبار کاربرد کونوویدر و عامل فرعی در هفت سطح کنترل شیمیایی شامل: بنتازون، بن سولفورون متیل، اگزادیازون، بوتاکلر، تیوبنکارب، عدم مصرف علف کش و وجین دستی علف های هرز بود. اثر متقابل سطوح کاربرد کونوویدر با مصرف علف کش های مختلف بر فراوانی دو علف هرز اویارسلام و سوروف معنی دار نشد. اما برهم کنش این دو روش بر زیست توده کل علف های هرز معنی دار گشت. کمترین وزن خشک علف های هرز در تیمارهای وجین دستی با 7/4 گرم در متر مربع، مصرف علف کش های مختلف به همراه دوبار کونوویدر و دوبار کاربرد کونوویدر بدون مصرف علف کش با 1/6 گرم در متر مربع حاصل شد. همچنین، بیشترین عملکرد شلتوک (دانه) در سه تیمار فوق به دست آمد. کمترین عملکرد دانه در شاهد بدون کنترل با268/1گرم در متر مربع برداشت شد. با توجه به نتایج حاصل از آزمایش به منظو ر دستیابی به تولید محصول برابر با وجین دستی در زراعت برنج دو مرتبه بکارگیری کونوویدر برای کنترل علفهای هرز بدون مصرف علفکش میتواند توصیه شود.
    کلیدواژگان: برنج، علف های هرز، کنترل شیمیایی و مکانیکی
|
  • E. Abbasi Seyahjani, F. Farhvash, H. Kazemi Arbat, M.B. Khorshidi Benam Pages 353-364
    To investigate the effects of water deficit on some morphological characteristics and grain yieldof Armavirsky sunflower cultivar, an experiment in a randomized complete block design was conducted in Research Station of Islamic Azad University, Tabriz branch with three replications. Five levels of drought stress consisted: (D1=50, D2=100, D3=150, D4=200 and D5=250 mm evaporation from class A evaporation pan). Results showed that grain yields were 5486, 4480, 3080, 2460 and 2260 kg per hectare for D1 to D5 respectively. Increasing water deficit levels decreased grain yield, oil percentage, no. of grain per head, 100 seed weight, dry weight, stem diameter, head diameter, leaf area index, relative water content, chlorophyll content. While increased adaixial stomata number, percentage of empty seed and stomatal resistance. However, the differences between D1 and D2 were only significant for 100 grain weight, empty seed percentage, and no. of grain per head; It seems that these traits begin to increase after flowering; thus, if can be suggested that early irrigations of Armavirsky up to flowering may be carried out by D2 and then after by D1 levels to optimize seed yield and prevent significant decrease in other attributes.
    Keywords: cultivar, Grain yield, Oil Percentage, Sunflower, Water deficit
  • M. Ashkavand, M. Roshdi, J. Khalili Mohaleh, F. Jalili, A. Hosseinpour Pages 365-376
    To study the effect of cutting irrigation and application of biofertilizer and nitrogen on yield and yield components of corn single cross hybrid, an experiment was carried out in Satloo Agricultural and Natural resources Research Station of west Azarbaijan, 2009-2010. This experiment was arranged as split plot based on Randomized Complete Block Design with three replications.Four irrigation factors including I1, I2, I3 and I4, respectively: cutting irrigations at stem elongation, blossom and seed filling stages and normal irrigation assigned to main plots and fertilizer treatments consisted of Nitoxin + 50% urea (F1), Niragin + 50% urea (F2), and without biofertilizer application + 100% urea (F3) were allocated to sub plots.Results indicated that the effect of cutting irrigations had negative and significant effects on all characteristics; Fertilizer treatments on the other hand had significant effect only on seed numbers per ear, 100 seeds weight and seed yield. The highest seed yield was obtained under normal irrigation and treatment of Nitragin + 50% urea (12320.7 kg/ha and 11100.5 kg/ha) respectively.
    Keywords: Corn, Irrigation stop, Nitroxin, Nitrogen, urea
  • A. Rahmani, M. Nasrolah Alhossini, S. Khavari Khorasani, A. Khalili Torghabeh Pages 377-388
    Considering the importance of sweet corn as a new food product, this study was conducted to evaluate the effects of planting pattern on some important morphophiyziological characteristics and yield and yield components of sweet and super sweet corn (Zea Mays L. var. saccharata) varieties in Agricultural Research and Natural Resources of Khorasan Razavi Province, Mashhad, Iran in 2011. In this study three methods of planting (one and two raised bed and furrow planting) and three varieties sweet corn (Chase, Temptation, KSC403su) and one super sweet corn (Challenger) were studied in factorial experiment based on Randomized Complete Block Design with three replications. The result of ANOVA showed that sweet corn hybrids had significant differences in kernel depth, conservable grain yield and ear harvest index. It also showed that number of leaves per plant, number of leaves above ear, stem diameter, ear diameter, kernel depth, conservable grain yield and forage yield, were significantly different among three levels of planting patterns. The maximum main of these characters was belonging to two-raised bed planting pattern. In addition, the highest conservable grain yield was belonged to Challenger in two raised bed planting pattern with 25.76 ton/ha and highest fresh foliage yield was 48.6 ton/ha which belonged to Chase on one raised bed planting method. The highest ear harvest index belonged to Chase on two-raised bed planting pattern. Finally, the result showed that two raised bed planting pattern and Challenger with highest conservable grain yield trait could be used to increase sweet corn yield.
    Keywords: Agronomical traits, Conservable grain yield, Planting pattern, Sweet corn
  • B. Soheili, M. Minbashi, D. Hasanpanah, N. Razmi Pages 389-404
    Surveying weeds of irrigated barley fields is one of the most important practices in weed management. Based on cultivated areas irrigated barley in all counties of Ardabil province during six years (2000-2005), 46 sample barley fields were selected and weed species were counted in each sampling point and population indices were calculated with Thomas method. By using specific furmula the density, frequency and uniformity of each weed species in fields were calculated. In each field longitude, latitude and altitude were recorded by using GPS. These data were used for producing weed maps using GIS. Results showed that Galium tricurnatum, Fumaria vaillantiand Raphanus raphanistrum were dominante broadleaf species in irrigated barley fields of Ardabil province. The dominant grassy weed species in these fields were Avena fatua and Secale cereal. Convolvulus arvensis and Cirsium arvense were the most important troublesome plants prior to harvesting in irrigated barley fields of this province.
    Keywords: Broadleaf weed, GIS, Grassy weed, Weed mapping
  • M. Matinfar, M. Mahjoor, A.H. Shirani Rad, R. Mahmodi Pages 405-414

    To study the effects of different plant density on seed yield and yield components of three spring rapeseed cultivars a factorial experiment based on a Randomized Complete Block Design with three replications and 9 treatments was carried out during 2011 in Qazvin, Iran. Each plot consisted of 4 rows, 6 m long with 60 cm between rows. Seed were sown by hand (without pre planting irrigation) on February 2. Application of fertilizers, herbicides, pesticides and irrigation regime in this experiment were processed as they are usually done in the region. Three rapeseed cultivars Hayola401، RGS003 and Sarigol with three plant density levels (60, 80 and 100 plant/m2) were studied. At the end of growing period, traits like silique number per plant, seed number per silique and 1000 seed weight, seed yield and seed oil percent were measured. The results showed that plant density and cultivars affected silique number per plant, seed number per silique, 1000 seed weight and seed yield significantly. The effects of plant density by interaction on silique number per plant, seed number per silique and seed yield were also significant. Hayola401 produced the highest silique number per plant, seed number per silique, 1000 seed weight and seed yield. In these three cultivars under study the highest seed yield was obtained with the plant density of 80 plant/m2. Increasing plant density from 80 to 100 plants/m2 decreased silique number per plant, seed number per silique, 1000 seed weight and seed yield. This study showed that Hayola401 produced highest seed yield (1918/5 kg/ha) at plant density of 80 plant/m2.

    Keywords: Cultivars, Oil percent, Oilseed rape, plant density, Seed yield
  • K. Eskandari Zanjani, A.H. Shirani Rad, A. Moradi Agdam, T. Taherkhani Pages 415-428

    To eveluate the effect of salicylic acid application under salinity stress conditions on physiologic and morphologic characteristics of artemisia, a factorial experiment based on Randomized Complete Block Design with four replications was conducted in Zanjan, Iran, during 2010-11. Treatments used were salinity four levels (0 (control), 4, 8 and 12 ds. m-1) and two levels salicylic acid (control and application of 0.5 mM). Traits measured were plant height, number of lateral shoot, seed yield of flowering shoots, antioxidant enzymes activity like catalas and superoxide dismutase, proline concentration and chlorophyll content of leaves were evaluated. The results showed that salinity stress decreased plant height, number of lateral shoot, seed yield of flowering shoots and chlorophyll content, and application of salicylic acid under both stress and non-stress conditions improved the above mentioned traits. Salinity stress also increased activity of antioxidant enzymes as well as catalase and superoxide dismotase and proline accumulation. Application of salicylic acid under both non-stress and salinity stress conditions decreased activity antioxidant enzymes and proline accumulation and reduced the effects salinity stress.

    Keywords: Antioxidant, Catalase, Proline, Salicylic acid, Salinity stress
  • J. Mahmoodi, M. Yarnia Pages 429-449
    This research was conducted to evaluate the effects different concentrations of zinc sulfate applications at different growth stages on sweet corn at the Research Station of Faculty of Agriculture in Islamic Azad University, Tabriz branch in 2012. The study was conducted in split plot experiment based on Randomized Complete Block Design with three replications. Treatments were seven levels of zinc sulfate application
    Methods
    (control, soil application, foliar application at 6-8 leaf growth stage, tasseling, grain filling stage, foliar application at three stages, soil application with foliar application at three stages) as main plot, three levels of foliar and soil application of zinc sulfate: (0.003, 0.005 and 0.007 for foliar application and 15, 25 and 35 kg/ha for soil application) as sub plot. Results showed that the highest grain yield correlated characters were obtained in foliar application at three stages and soil application with foliar application at three stages. In these conditions increasing of dry grain yield and ear were more than 50%. The higher values for grain production were obtained in Zn foliar application with 0.005 concentration (25 kg/ha soil application). Zinc sulfate increased Zn content of grains produced more than 100%. Thus, using Zn not only increases sweet corn grain and ear yield but also increased quality of products.
    Keywords: concentration, Growth stage, Foliar application, Sweet corn, ZN
  • S. Mahzari, M.A. Baghestani, A.H. Shiranirad, M. Nasiri, M. Omrani Pages 441-454
    To investigate the effects of integrated mechanical and chemical weed management on barnyardgrass, smallflower umbrella and some rice agronomic characteristics an experiment was conducted in Rice Research Institute of Iran, Deputy of Mazandaran (Amol) during 2010 growing season. The experiment was performed in spilt-plot based Randomized Complete Block Design with three replications. Main plots consisted of three levels control (measures without weed control), one time and two times applications of cono-weeder and sub plots were seven herbicide applications (application of bentazon, bensulfuron-methyl, oxadiazone, butachlor, thiobencarb, hand weeding and control). The results indicated that the interaction of two mentioned factors did not have any significant effects on barnyardgrass and smallflower umbrella densities, but it had significant effect on weed total dry matter. The best method used to reduce weed total dry matter was hand weeding and two times application of cono-weeder without using herbicides. The highest grain yield was harvested in plots which treated by two times application of cono-weeder with or without herbicides applications, and hand weed control treatment.
    Keywords: Chemical, mechanical control, rice, Weeds